Zelenski: Stanje u Donbasu je “izrazito teško”

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij kasno u utorak nazvao je stanje u Donbasu “izrazito teškim”, ponovno istaknuvši važnost opskrbe oružjem za obranu zemlje, prenosi AFP.

“Stanje u Donbasu je izrazito teško”, rekao je Zelenski. “Sve snage koje ruska vojska još ima bačene su tamo u ofenzivu” jer “žele sve uništiti”. “Liman, Popasna, Severodonjeck, Slovjansk – okupatori žele tamo sve uništiti”, rekao je u noćnom obraćanju Zelenski. “Stoga je opskrba Ukrajine teškim naoružanjem … najbolja investicija u održanje globalne stabilnosti u svijetu i prevenciji mnogih teških kriza koje Rusija ima namjeru isprovocirati”, naglasio je.

Dužnosnici ukrajinskih obrambenih snaga upozoravaju da je ruski napad u istočnoj Ukrajini trenutno u najintenzivnijem stadiju i mogao bi potencijalno odrediti sudbinu zemlje.

Moskva je odlučila intenzivirati ofenzivu u Donbasu na istoku Ukrajine nakon što je povukla snage iz okolice dva velika grada, Kijeva i Harkova.

Ruski ministar obrane Sergej Šojgu jučer je rekao da će ruska vojska nastaviti “specijalnu operaciju sve dok se ne postignu ciljevi”. Također je naglasio da je Moskva spremna voditi dugu ofenzivu u Ukrajini.

Komentari

komentar





You may also like