Razgovarali Putin i predsjednik Europskog vijeća Michel

U petak, 22. siječnja, predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin telefonski je razgovarao s predsjednikom Europskog vijeća Charlesom Michelom. Razgovor se vodio na temu „trenutnog stanja u odnosima Rusije i Europske unije s naglaskom na potrebi izgradnje pragmatične suradnje na područjima od zajedničkog interesa”, priopćila je služba za medije u Kremlju.

“Pozornost je također posvećena pitanjima suzbijanja širenja zaraze koronavirusom, poglavito mogućnostima u uporabi i zajedničkoj proizvodnji cjepiva. … Na zahtjev Charlesa Michela dotaknuta je i situacija oko Alekseja Navaljnog “, objavljeno je u Kremlju.

U prethodno objavljenoj izjavi Europskog vijeća rečeno je kako je u današnjem razgovoru s ruskim čelnikom “predsjedavajući Michel pokrenuo pitanje uhićenja Alekseja Navaljnog”. Michel je izvijestio Putina “o ozbiljnoj zabrinutosti EU-a i njezinih država članica  zbog najnovijih događaja i pozvao na potpuno i bezuvjetno poštivanje prava Alekseja Navaljnog”, navodi se u dokumentu.

“Predsjednik Europskog vijeća obavijestio je predsjednika Ruske Federacije o svojoj namjeri da u ožujku organizira stratešku raspravu u Europskom vijeću o odnosima između EU-a i Rusije”, stoji u istom priopćenju.

Šef Europskog vijeća i predsjednik Ruske Federacije također su razgovarali I o potrebi jačanja globalnog mira i sigurnosti, kao i “nastojanjima za što manje sukoba i više rješenja”.
 

 

Komentari

komentar

loading...

You may also like