Razgovarali ruski i saudijski ministri vanjskih poslova

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov u srijedu je telefonski razgovarao sa saudijskim šefom diplomacije Faisalom bin Farhanom Al Saudom o pitanjima bilateralne suradnje i interakcije u formatu OPEC +.  O tome je izvijestilo rusko Ministarstvo vanjskih poslova, a vijest prenose ruski i arapski mediji.

“Čelnici ministarstava vanjskih poslova razgovarali su o prioritetnim pitanjima progresivnog razvoja obostrano korisne raznovrsne rusko-saudijske suradnje u skladu s provedbom sporazuma postignutih ranije na najvišoj razini. Posebna je pozornost  posvećena nastavku konstruktivne interakcije u formatu OPEC+”, navodi se u priopćenju ruskog MVP.

Naglašena je “bliskost stavova dviju zemalja o aktualnim pitanjima regionalne i globalne agende”, “potvrđen je obostrani interes za nastavak bliske vanjskopolitičke koordinacije kako u bilateralnom formatu, tako i na različitim međunarodnim platformama .”

Arapski medij Asharq Al-Awsat navodi da se razgovaralo i o ukrajinskoj krizi i da je fokus razgovora dvojice ministara bio „na najnovijem razvoju događaja“ u toj zemlji.

Princ Faisal naglasio je Lavrovu napore Saudijske Arabije sa svim uključenim stranama, dodajući da Kraljevstvo podupire međunarodne napore da se kriza riješi političkim sredstvima.

Komentari

komentar





You may also like