Razgovarali turski ministar obrane i načelnik glavnog stožera pakistanske vojske

Nakon što su nedavno visoki dužnosnici Turske, Pakistana i Azerbajdžana u Bakuu potpisali deklaraciju o suradnji, koju nemali broj promatrača naziva i klasičnim savezništvom u dogledno vrijeme, kontakti između Ankare i Islamabada nastavljaju se i dalje, a vezani su prije svega oko suradnje po pitanju Afganistana u kontekstu pogoršanja stanja u toj zemlji nakon povlačenja američkih i NATO snaga.

Tako je turski ministar obrane Hulusi Akar razgovarao u Rawalpindiju s načelnikom stožera pakistanske vojske Kamarom Omarom Javedom Bajwom, o čemu je u srijedu, 11. kolovoza, izvijestio turski medij Daily Sabah.

Tijekom razgovora, dvije su strane razgovarale o tursko-pakistanskoj suradnji u području obrane i sigurnosti, kao i o regionalnoj sigurnosti, uključujući stanje u Afganistanu. Hulusi Akar potvrdio je potporu Turske stavovima Pakistana o regionalnim i međunarodnim pitanjima.

Podsjećamo: Turska želi preuzeti vojni nadzor nad međunarodnom zračnom lukom Hamid Karzai u Kabulu, dok talibani traže povlačenje svih stranih snaga, uključujući i turskih, iz zemlje. Pri tom afganistanska vlada optužuje Pakistan za potporu talibanima, što Islamabad negira.

 

Komentari

komentar





You may also like