Razgovor šefova ruske i talijanske vojske o pomoći Italiji

Na inicijativu talijanske strane, u srijedu, 15. travnja, održan je telefonski rzgovor između zapovjednika Glavnog stožera talijanske vojske generala Enza Vecciarellija i zapovjednika Glavnog stožera ruskih oružanih snaga Valeryja Gerasimova.

Rusko Ministarstvo obrane objavilo je kako su dvojica vojnih dužnosnika razgovarali o pitanjima vezanim uz pružanje humanitarne pomoći Italiji u borbi protiv koronavirusa i radu ruske postrojbe poslane u tu zemlju krajem ožujka, nakon dogovora ruskog predsjednika Vladimira Putina i talijanskog premijera Giuseppea Contea.

Podsjećamo: ruska pomoć Italiji sastojala se od 100-tinjak stručnjaka – virologa i epidemiologa, kao i 8 liječničkih ekipa i ekipa medicinskih sestara, kao i specijaliziranih vojnih vozila za protubiološku borbu.

Zanimljivo je kako je navedeni razgovor uslijedio svega dan nakon što je glavni tajnik NATO saveza Jens Stoltenberg prilično netaktično odgovorio na novinarski upit hoće li NATO savez pomoći i Rusiji u borbi protiv epidemije COVID-19 s obzirom da je ta zemlja poslala pomoć Italiji i SAD-u. Tada je Stoltenberg kazao kako „rusku pomoć nitko nije tražio“. Štoviše, izjavio je kako će NATO i dalje nastaviti poduzimati mjere s ciljem obuzdavanja Rusije (vidi link ispod teksta). Kako se u takvu Stoltenbergovu koncepciju i viziju uklapa navedeni razgovor na relaciji vojnih stožera iz Rima i Moskve prosudite sami.

Stoltenberg: NATO spreman za borbu na dva fronta – protiv COVIDa-19 i Rusije





 

Komentari

komentar





You may also like