Reakcija Moskve na Bidenov govor: ultimatumi posve neprihvatljivi!

Sinoćnji govor američkog predsjednika Joe Bidena s pozornošću je, naravno, pratila i službena Moskva. Kako se i moglo očekivati, Bidenov govor baš joj i nije “dobro sjeo“ iako je teško za vjerovati da je nešto drugo ona i očekivala, neovisno o nedavnom sporazumu o produljenju važenja ugovora o strateškom naoružanju START 3 što je nedvojbeno bio uspjeh i pozitivan znak. Ali to je ipak bila stvar od obostranog interesa i, kao takva, prilično očekivana.

Maloprije je stigla i službena reakcija iz Kremlja na sinoćnji govor američkog vođe, a objavila ju je agencija RIA.

Kremlj smatra neprihvatljivim bilo kakve “note ultimatuma” u izjavama američkog predsjednika Joe Bidena vezano uz Rusiju, izjavio je novinarima glasnogovornik ruskog predsjednika Dmitrij Peskov. “Već smo rekli da nećemo slušati takve izjave…“, kazao je dalje.

Biden je, govoreći u State Departmentu, izjavio kako će Sjedinjene Države natjerati Rusiju da “plati” za svoje postupke i da neće više mirno promatrati rusku „agresivnu politiku“.

Osvrćući se na Bidenove pozive za oslobađanje Alekseja Navaljnog iz zatvora Peskov je kazao kako oni predstavljaju „agresivnu i nekonstruktivnu retoriku“. „Mi računamo, s obzirom na zajedničku konstataciju o ogromnoj količini nesuglasja i različitih pristupa ključnim pitanjima, da će u nas ostati baza za zajedničko djelovanje, … kako bismo, tamo gdje nam je to korisno, nastavili razgovore“, kazao je Peskov.

 





 

 

 





 

Komentari

komentar

You may also like