U Philadelphiji zadržan brod s gotovo 18 tona kokaina

Foto: preuzeto od MarineTraffic

Američki carinici u Philadelphiji su zadržali teretni brod na kojemu je bilo gotovo 18 tisuća kilograma kokaina, priopćio je AP. Inače, droga je na tom brodu pronađena prošli mjesec.

Vrijednost zapljenjene droge procjenjuje se na više od 1 milijarde dolara. Američki tužitelj William McSwain izjavio je kako su djelatnici carinske službe u četvrtak dobili dozvolu i zadržali brod MSC Gayane, u vlasništvu švicarske tvrtke MSC Mediterranean Shipping Co. Brod u SAD-u može biti konfisciran. Spomenuta švicarska tvrtka jedna je od najvećih pomorskih kompanija u svijetu za kontejnerski prijevoz.

William McSwain na svom je twitteru napisao kako se radi „o jednoj od najvećih zapljena droge u povijesti SAD-a“ i da „takva količina kokaina može ubiti milijune – MILIJUNE- ljudi“.

Najmanje šestero članova posade optuženo je za urotu s ciljem skrivanja kokaina na brodu, a savezne vlasti i dalje nastavljaju istragu vezano uz taj događaj.

Zadržani brod isplovio je iz Čilea, a prije dolaska u philadelphijsku luku zaustavljao se u Peruu i na Bahamima. Tužiteljstvo istočnog okruga države Pensilvanije izjavilo je kako je brod trebao dalje otploviti u Europu, sa zadržavanjem u Roterdamu. Mjesto dostave kokaina još nije  utvrđeno.
Komentari

komentar

0 komentara

You may also like