Rjabkov Bidenov govor označio kao neuspjeli pokušaj pritiska na Rusiju

Moskva govor američkog predsjednika Joea Bidena u Poljskoj vidi kao neuspješni pokušaj pritiska na Rusiju, izjavio je 22. veljače novinarima ruski zamjenik ministra vanjskih poslova Sergej Rjabkov, a prenosi TASS.

“Ovaj govor ocjenjujem kao jedan od mnogih pokušaja u žanru koji je osuđen na neuspjeh da se izvrši pritisak na Rusku Federaciju, u tekstu nema ništa novo, svi smo to čuli desetke puta, čut ćemo opet u različitim izvedbama, “, kazao je Rjabkov i dodao kako „nema ni tračaka zdravog razuma u politici Washingtona.”

Visoki ruski diplomat, na čelu Odjela za Sjedinjene Države pri tamošnjem MVP, naglasio je kako je Bidenov govor pokazao punu opravdanost odluke Ruske Federacije o suspenziji svog sudjelovanja u Sporazumu o strateškom nuklearnom oružju (START).

Inače, maloprije je i Vijeće Federacije – gornji dom ruskog parlamenta, jednoglasno odobrilo Putinov prijedlog zakona o suspenziji sudjelovanja Rusije u Sporazumu START, nakon što je to isto danas ranije učinila i Državna Duma na svom izvanrednom zasjedanju.

Ruska Duma jednoglasno usvojila prijedlog zakona o suspenziji sudjelovanja Rusije u sporazumu START





 

Komentari

komentar





You may also like