Rouhani: Trump je SAD „uvalio“ u probleme

Sinoćnji nasilni neredi i Washingtonu, kako ispred tako i u zgradi najvišeg zakonodavnog tijela SAD-a – Kongresa, ne prestaju izazivati reakcije političara i medija diljem svijeta.

Jedna od država koje su s ponajvećom pozornošću i zabrinutošću pratile sve što se u Washingtonu sinoć zbivalo svakako je bio Iran – zemalja, koja je posve otvoreno navijala za izborni poraz aktualnog predsjednika Donalda Trumpa na proteklim predsjedničkim izborima, i kojoj, u svakom slučaju, ne bi bilo svejedno pri eventuanom scenariju državnog udara u SAD-u, o čemu se sinoć dosta govorilo u komentarima spomenutih događaja kako u samoj Americi tako i diljem svijeta. Kako je taj scenarij (naravno, ako je uopće i postojao) propao, Teheran je iznova „prodisao“, a o svemu se maloprije oglasio i iranski predsjednik Hassan Rouhani.

Američki predsjednik Donald Trump „uvalio“ je u svoju zemlju u probleme tijekom godina svoga predsjedanja, kazao je iranski predsjednik, komentirajući sinoćnje događaje u američkoj prijestolnici.

“Ono što smo vidjeli u Sjedinjenim Državama pokazalo je koliko je zapadna demokracija krhka, temelji su joj slabi. Jedan populist je došao (na vlast) i tijekom ove četiri godine ugurao je svoju zemlju u takve probleme, šteteći ugledu svoje zemlje, usložnivši odnose SAD-a s čitavim svijetom”, rekao je Rouhani na iranskoj televiziji.

“Kad nezdrava osoba dobije vlast, kakve probleme stvara i svojoj zemlji i cijelom svijetu”, dodao je iranski predsjednik.
Rouhani očekuje da će ovaj primjer biti lekcija i drugim zemljama i budućim američkim čelnicima. “Nadamo se da će u cijelom svijetu i u ovoj zemlji (u Sjedinjenim Državama) biti manje takvih pogubnih pojava, kao što su slaboučeni ljudi koji ne znaju upravljati državom i teže samo obiteljskim i osobnim interesima”, oštar je bio Rouhani prema sada već posve „otpisanom“ Donaldu Trumpu.

 

Komentari

komentar

loading...

You may also like