Rumunjska luka muči se s protokom ukrajinskog žita

S obzirom na to da su ukrajinske morske luke blokirane ili zarobljene od strane ruskih snaga, susjedna rumunjska crnomorska luka Constanta postala je glavni kanal za izvoz žitarica iz te ratom razorene zemlje usred rastuće svjetske krize s hranom, izvještava Anadolu Agency.

Constanta je najveća rumunjska luka, dom europskog terminala za žito s najbržim utovarom, a preradila je gotovo milijun tona žitarica iz Ukrajine – jednog od najvećih svjetskih izvoznika pšenice i kukuruza – od početka invazije 24. veljače. No, lučki operateri kažu da bi održavanje, a kamoli povećanje, obujma kojim upravljaju uskoro moglo biti nemoguće bez usklađene potpore i ulaganja Europske unije.

“Ako želimo nastaviti pomagati ukrajinskim poljoprivrednicima, potrebna nam je pomoć da povećamo svoje kapacitete za rukovanje”, rekao je Dan Dolghin, direktor operacija žitarica u Comvexu, glavnom operatoru luke u Crnom moru. “Niti jedan operater ne može ulagati u infrastrukturu koja će postati suvišna kada rat završi”, dodao je. Comvex može preraditi do 72 000 tona žitarica dnevno. To i blizina Constante kopnom Ukrajini i morem Sueskom kanalu čine je najboljom trenutnom rutom za ukrajinski poljoprivredni izvoz. Druge alternative uključuju cestovne i željezničke pošiljke preko zapadne granice Ukrajine u Poljsku i njene luke na Baltičkom moru.

Napori da se ukine ruska blokada nisu uspjeli, a Organizacija UN-a za hranu i poljoprivredu predviđa da bi se ove godine, zbog rata u Ukrajini, do 181 milijun ljudi u 41 zemlji moglo suočiti s krizom hrane ili gorom razinom gladi.

Samo nekoliko dana nakon ruske invazije, Comvex je investirao u novo postrojenje za istovar, očekujući da će susjedna zemlja morati preusmjeriti svoj poljoprivredni izvoz. To je luci omogućilo da u posljednja četiri mjeseca otpremi blizu milijun tona ukrajinskih žitarica, od kojih je većina stigla teglenicama niz rijeku Dunav. No, s 20 puta većim iznosom koji je još uvijek blokiran u Ukrajini, a sezona ljetne žetve se brzo približava u samoj Rumunjskoj i drugim zemljama koje koriste Constantu za svoj izvoz, Dolghin je rekao da će se tempo ukrajinske isporuke žitarica kroz tu luku vjerojatno usporiti. “Kako ljetna žetva u Rumunjskoj dobiva zamah, svi će se lučki operateri okrenuti rumunjskim žitaricama”, upozorio je.

Zamjenik ukrajinskog ministra poljoprivrede Markian Dmytrasevych također je zabrinut. U obraćanju Europskom parlamentu ranije ovog mjeseca, Dmytrasevych je rekao da će kada se operateri iz Constante ljeti obrate europskim dobavljačima žitarica “to dodatno zakomplicirati izvoz ukrajinskih proizvoda”.





Tijekom nedavnog posjeta Kijevu s čelnicima Francuske, Njemačke i Italije, rumunjski predsjednik Klaus Iohannis rekao je da njegova zemlja traži moguće načine za prevladavanje “oružanja izvoza žitarica od strane Rusije”. “Kao relevantan dio rješenja za nesigurnost hrane koju stvara Rusija, Rumunjska je aktivno uključena u olakšavanje tranzita ukrajinskog izvoza i služeći kao središte za žitarice” kako bi dosegla tradicionalna tržišta na Bliskom istoku, sjevernoj Africi i dijelovima Azije, rekao je. Rješenja o kojima se raspravljalo u Kijevu, rekao je Iohannis, uključivala su ubrzavanje pošiljki teglenica Dunavom, povećanje brzine njihova istovara u rumunjskim lukama, nove granične prijelaze za kamione s ukrajinskim žitom i ponovno otvaranje povučene željeznice koja povezuje Rumunjsku s Ukrajinom i Moldavijom.

Rumunjski analitičar rekao je da pronalaženje alternativnih ruta za ukrajinski izvoz žitarica ide dalje od privatnih logističkih tvrtki ili bilo koje pojedine zemlje, ponavljajući Iohannisov poziv u Kijevu za međunarodnu “koaliciju voljnih” koja bi se pozabavila problemom. “Situacija u Ukrajini neće se uskoro riješiti; sukob bi mogao završiti sutra, ali će napetosti potrajati… Zato se nove transportne rute moraju razmotriti i konsolidirati”, rekao je George Vulcanescu. Rekao je da u tom smislu postoje samo tri financijski održive rute za ukrajinski izvoz — preko Rumunjske, Poljske ili baltičkih zemalja. Međutim, dodao je, “lučkim operaterima potrebna je financijska potpora rumunjskih vlasti, ali bi sredstva trebala doći iz Europske unije”. Vulcanescu je rekao da je potrebna kombinacija brzih i “minimalnih, a ne maksimalnih” ulaganja. “Velika investicija ne može se napraviti brzo – moramo tražiti brza rješenja za proširenje (postojećih) skladišnih i manipulativnih kapaciteta rumunjskih luka”, dodao je. “Ako sada želimo pomoći Ukrajini, moramo tražiti manja ulaganja za poboljšanje infrastrukture koju već imamo.”

Dolghin iz Comvexa rekao je da operater želi pomoći što je više moguće, ali je dodao: “Nadamo se da ćemo vidjeti konkretne akcije, a ne samo izjave podrške lučkim operaterima.





Ukrajinski farmeri bore se s prodajom pšenice koja je ostala u zalihama zbog rata

 

 

Komentari

komentar

You may also like