Rusi krstarećim raketama napali položaje „Islamske države“ u Siriji (Video)

Rusko Ministarstvo obrane priopćilo je u petak ujutro, kako su njihove vojno-pomorske snage, stacionirane u Istočnom Sredozemlju, izvršile napade krstarećim raketama „Kalibr“ na položaje „Islamske države“ u sirijskoj regiji Hama. Napadi su izvršeni s fregata „Admiral Essen“ i „Admiral Grigorovich“, kao i s podmornice „Krasnodar“ u položaju ispod površine mora.

Ciljevi napada bili su zapovjedne točke i velika skladišta naoružanja, a nakon napada zabilježene su velike detonacije uskladištenog vojnog arsenala.

Rusko MO izjavilo je, kako su ostatci džihadista nakon napada krstarećim raketama odmah uništeni zračnim napadima ruskih bombardera, stacioniranih u Siriji. Također je navedeno, kako je ruska strana prije izvršenja napada o tome izvjestila Tursku i Izrael.

Podsjećamo, posljednji put Rusija je izvela napade krstarećim raketama u Siriji, u svibnju ove godine. Njihov cilj tada su bili džihadisti i njihovi objekti u središnjoj državnoj regiji Palmira.

Rakete „Kalibr“ mogu uništavati ciljeve na udaljenosti do 2600 kilometara, zaobilazeći protivničku proturaketnu i protuzračnu obranu neprestano mijenjajući visinu i smjer leta. 

Komentari

komentar

0 komentara

You may also like