Rusi objavili VIDEO o uništenju fregate ispred sirijske obale protubrodskom raketom H-35

Na internetu se pojavio video o vojnim vježbama ruske vojske u sirijskom akvatoriju Sredozemnog mora. Video je objavljen je kako „upozorenje floti SAD-a i NATO-a“, a prikazuje, kako ruski višenamjenski lovački zrakoplov SU-30SM izvodi napad na sirijsku fregatu koja više nije u sastavu pomorskih snaga te zemlje, i u potpunosti je razara i potapa protubrodskim raketama H-35. Na snimci je vidljivo kako se nakon napada u zrak izdiže oblak dima, a dijelovi broda razneseni su po površini mora. Ponovljeni napad potapa brod.

Ruska vojska izvjestila je kako je napad izvršen 15. travnja, 24 sata nakon što su SAD, Velika Britanija i Francuska izvršile raketni napad na Siriju, koji su, kako je navedeno, povezani s proizvodnjom kemijskog oružja.

Ruski predsjednik Vladimir Putin oštro je reagirao na tu operaciju zapadnih saveznika, nazvavši je „činom agresije protiv suverene države“.

Ruski prikaz uništenja fregate bio je čin „upozorenja floti SAD-a i NATO-a“, navodi se na sajtu „Rusvesna“, koji se bavi objavljivanjem vojnih aktivnosti u Siriji i na istoku Ukrajine.

 





 

Komentari

komentar





0 komentara

You may also like