Rusi provjeravaju radioaktivnost u svezi misteriozne podvodne eksplozije u Južnokineskom moru

Jučer smo objavili informaciju o snažnoj podvodnoj eksploziji koja se dogodila u Južnokineskom moru i zbog koje je povećano radioaktivno zračenje zabilježeno na Tajvanu i južnim dijelovima kopnene Kine (pogledaj link ispod teksta). Danas se na taj događaj osvrnula i ruska državna služba za monitoring radijacije – „Rospotrebnadzor“, kazavši, kako je pojačala kontrolu radijacije na ruskim pograničnim teritorijima u svezi s incidentom u Južnokineskom moru.

Iz te institucije objavljeno je slijedeće: „Prema informacijama, dobivenim iz Globalne mreže nadzora okoliša, u Južnokineskom moru zabiljaženo je povećanje razine radioaktivnog zračenja u svezi s radijacijskim incidentom. Pojačan je monitoring radijacijskoga stanja na pripadajućim pograničnim teritorijima.“

Podsjećamo: radilo se o eksploziji koja se dogodila 21. studenoga u 18:22 sati prema istočno-američkom vremenu. Iako je javljeno kako se ta informacija još provjerava, vojni izvori su ukazali su kako se radi o eksploziji u Južnokineskom moru, na dubini od oko 50 metara, koja je, prema njihovom mišljenju, bila snage 10 do 20 kilotona.

Ali s obzirom kako do sada nema nikakve službene potvrde o navedenoj eksploziji s bilo koje strane, ne smije se isključiti niti mogućnost kako se u čitavoj ovoj priči jednostavno radi o lažnoj vijesti.

TOP VIJEST: Snažna eksplozija i radijacija! Je li eksplodirala atomska podmornica SAD-a u Južnokineskom moru?





 

Komentari

komentar





You may also like