Rusi tvrde da su uništili četiri velika skladišta goriva u Ukrajini

Četiri velike baze goriva uništene su u Ukrajini visokopreciznim oružjem u srijedu navečer, priopćilo je u četvrtak rusko Ministarstvo obrane.

“Visokoprecizne rakete zračnog i morskog sustava pogodile su četiri skladišta goriva u području naselja Mikolajiv, Zaporožiž, Harkov i Čuhuiv, iz kojih su ukrajinske trupe opskrbljivane gorivom u blizini Harkova, Mikolajeva i Donbasa”, glasnogovornik ministarstva Igor Konašenkov rekao je na dnevnoj konferenciji za novinare u Moskvi, prenosi Anadolu Agency.

Zračne su snage također pogodile 29 ukrajinskih vojnih objekata, uključujući dvije zapovjedne točke, radar sustava protuzračne obrane S-300, sedam artiljerijskih baterija, skladište streljiva i 10 točaka koncentracije vojne opreme, rekao je, dodajući da je protuzračna obrana srušila pet dronova.

“Ukupno, od početka specijalne vojne operacije, 125 zrakoplova, 93 helikoptera, 413 bespilotnih letjelica, 227 sustava protuzračne obrane, 1987 tenkova i drugih oklopnih borbenih vozila, 218 višecjevnih raketnih bacača, 866 komada poljskog topništva i minobacača, kao i 1894 jedinice specijalnih vojnih vozila”, kazao je.

Ruski rat protiv Ukrajine, koji je započeo 24. veljače, izazvao je bijes međunarodne zajednice, a EU, SAD i Velika Britanija, između ostalih, provode oštre financijske sankcije Moskvi. Kao odgovor, Rusija je uvela vizna ograničenja za građane “neprijateljskih zemalja” i zatražila od tih država da plaćaju njenu energiju u rubljama, piše Anadolu Agency.

Komentari

komentar





You may also like