Rusija će izvoziti brodove s raketama „Kalibr“

Rusija će predložiti Kini i Indiji kupnju novih raketnih brodova, naoružanih raketama „Kalibr“, izvjestio je novinarima ruski potpredsjednik vlade Yuri Borisov.

„Brodovi projekta 22800 pokazali su se vrlo uspješnim: velika tonaža, dobro naoružanje. Najvažnije je – „Kalibr“. Korvete su prihvatljive cijene, nisu prevelike, kompaktne su i brze. Smatram kako za niz država, poglavito Tihooceanske regije – Vijetnam, Kinu, Indiju i druge zemlje – one imaju dobar izvozni potencijal“, izjavio je Borisov. Naglasio je kako će se izvozna verzija tih brodova isporučivati upravo s raketama „Kalibr“.

Potpredsjednik ruske vlade također je kazao, kako s dolaskom novih modela raste i broj izvoznih isporuka brodova i podmornica. Također je kazao kako ti brodovi sada ulaze u sastav ruske flote. Već je od ranije poznato kako rusko Ministarstvo obrane kupuje male vojne brodove projekta 22800 (šifra „Karakurt“) s krstarećim raketama „Kalibr“ i „Oniks“.

Brodovi nove generacije projektirani su u središnjem pomorskom projektno-konstrukcijskom uredu „Almaz“, mogu dosegnuti brzinu od 30 čvorova, nosivosti su 800 tona i ojačani sustavom preciznog raketnog naoružanja, suvremenim topničkim sustavima i sredstvima navigacije.

 

Komentari

komentar





0 komentara

You may also like