Rusija će obustaviti opskrbu naftom državama koje će uvesti ograničenja na cijenu

Rusija će obustaviti isporuke nafte i naftnih derivata državama koje će odlučiti ograničiti cijenu nafte iz te zemlje, kazao je novinarima u četvrtak potpredsjednik ruske vlade Alexander Novak, prenosi Tass.

Što se tiče cjenovnih restrikcija, ako oni budu ograničavali cijene, mi jednostavno nećemo isporučivati ​​naftu i naftne derivate takvim tvrtkama ili državama koje uvode restrikcije jer nećemo raditi nekonkurentno, naglasio je Novak.

Novak je također kritizirao prijedloge o uvođenju restrikcija na cijenu ruske nafte kao “potpuno apsurdne”, dodavši da bi ta mjera mogla potpuno uništiti globalno tržište nafte. Uplitanje u tržišne mehanizme tako važne industrije kao što je naftna industrija, koja je najvažnija u smislu osiguranja energetske sigurnosti cijelog svijeta, samo će destabilizirati naftnu industriju i tržište nafte, naveo je i napomenuo da će tu mjeru prije svega platiti oni europski i američki potrošači koji već sada plaćaju visoke cijene energije. “To će potpuno uništiti tržište”, naglasio je potpredsjednik ruske vlade.

 

Komentari

komentar





You may also like