Rusija će provjeravati automobile u regijama koje graniče s Ukrajinom

Rusija će započeti provjeru automobila za moguće oružje i eksplozive u regijama s visokom razinom prijetnje, prema predsjedničkom dekretu, prenosi RIA.

U dekretu, objavljenom na vladinom zakonodavnom portalu, navodi se da će se “provjeravati vozila uz pomoć tehničkih alata kako bi se otkrila oružja i eksplozivi” i da će inspekcija započeti u regijama u kojima je “potvrđena razina terorističke prijetnje”. Od početka sukoba u Ukrajini, ruska vlada odredila je “žutu” razinu prijetnje koja se odnosi na informacije o planiranom napadu na granici ili u blizini Ukrajine. Ruski dužnosnici više su puta opisali sabotaže, topničke i zračne napade na ruski teritorij kao “terorizam” Ukrajine. Kijev nije niti potvrdio niti opovrgnuo svoju ulogu u napadima na ruski teritorij.

Najozbiljniji napad je bio onaj na Krimski most. Verzija priče iz Moskve je da su ukrajinske obavještajne službe organizirale sabotažu na način da je na mostu eksplodirao kamion pun eksploziva. Sada najavljena inspekcija vozila zasigurno barem djelomično ima veze s tim napadom.

Komentari

komentar

You may also like