Rusija će uskoro predstaviti novi strateški bombarder Tu-160M

Novi strateški zrakoplov Tu-160M ​​„sastavljen od nule“ već se nalazi u hangaru zrakoplovne tvornice u Kazanju – podružnici  čuvenog ruskog proizvođača zrakoplova “Tupoljev”) i čeka početak testiranja, od kojih će se prvi održati u prosincu ove godine, izjavio je u ponedjeljak, 29. studenog, izvor iz ove tvrtke, a objavljuje TASS.

Prema njegovim riječima, “zrakoplov je u hangaru, spreman i napunjen gorivom”. “Do kraja godine Tu-160M ​​će sigurno voziti pistom. Let nije planiran”, kazao je isti izvor, dodavši kako datum testiranja Tu-160M ​​nije fiksan i da ovisi o osobama iz vrha vlasti koje će nazočiti događaju.

Podsjećamo: koncern Tupoljev gradi potpuno modernizirani strateški bombarder Tu-160M, a također dovršava radove na proizvodnji drugog novog strateškog zrakoplova, preuređenog iz starog Tu-160.

Oni su dizajnirani za gađanje ciljeva s velikih udaljenosti nuklearnim i konvencionalnim oružjem.  2015. godine doznalo se o odluci da se nastavi proizvodnja Tu-160 u moderniziranoj verziji. Početkom studenog 2020. potpuno modernizirani strateški bombarder Tu-160M ​​prvi je put poletio s novim motorima NK-32-02 s uzletišta tvornice zrakoplova Kazanj.

 

Komentari

komentar





You may also like