Rusija i Bjelorusija stvaraju zajednička središta za vojnu obuku

Bjelorusija i Rusija planiraju izgraditi središte za zajedničku borbenu obuku zrakoplovstva i protuzračne obrane, objavilo je u utorak, 16. ožujka, bjelorusko Ministarstvo obrane.

„U središtu će biti organizirana zajednička obuka posada zrakoplova Su-30SM, bjeloruski stručnjaci bit će osposobljeni za rad na modernim protuzračnim raketnim sustavima u službi Vojske Ruske Federacije”, navedeno je u priopćenju.

Također je rečeno kako će rad središta “značajno povećati razinu obuke stručnjaka i osposobljenost postrojbi i zrakoplovstva i protuzračne obrane Bjelorusije i zračnih snaga Ruske Federacije, i ojačati praktičnu komponentu razvoja jedinstvenog regionalnog sustava protuzračne obrane Saveza (Rusije i Bjelorusije)“.

“U Ruskoj Federaciji planira se otvaranje središta za zajedničku borbenu obuku kopnenih snaga. Trenirat će motorizirane topničke i tenkovske posade država koristeći metode koje uzimaju u obzir borbeno iskustvo ruske vojske“, stoji u priopćenju bjeloruskog MO.

To će, stoji dalje u priopćenju, “omogućiti razradu elemenata interakcije postrojbi bjeloruske vojske sa snagama regionalne grupacije postrojbi  vojske Ruske Federacije na novoj razini i značajno povećati učinkovitost njegove uporabe“.

Podsjećamo: o navedenoj temi, 5. veljače, u Moskvi su razgovarali ministri obrane dviju zemalja Sergej Šojgu i Viktor Hrenin, koji su tom prigodom postigli dogovor o otvaranju triju središta za borbenu obuku (vidi poveznicu ispod teksta).





Rusija i Bjelorusija otvaraju središta za zajedničku borbenu obuku

 





 

 

Komentari

komentar

You may also like