Rusija i Indija objavile sporazum o zajedničkoj proizvodnji cjepiva Sputnik V

Najmanje 200 milijuna doza ruskog cjepiva protiv koronavirusa Sputnik V za 100 milijuna ljudi zajednički će proizvesti Ruski fond za izravna ulaganja i indijska biofarmaceutska tvrtka Stelis Biopharma Pvt. Ltd., objavio je maloprije spomenuti ruski fond.

„To će omogućiti cijepljenje 100 milijuna ljudi”, priopćio je ruski državni fond. „Stranke namjeravaju započeti isporuke Sputnika V u trećem tromjesečju 2021. godine. Stelis će također nastaviti surađivati ​​s ruskim fondom kako bi osigurao dodatne zalihe izvan izvornog sporazuma”, navodi se dalje u priopćenju.

Stelis Biopharma je biofarmaceutski odjel tvrtke Strides, jedne od vodećih svjetskih farmaceutskih tvrtki sa sjedištem u Indiji.

Osnivač grupe Strides, Arun Kumar, kazao je kako će to “dati značajan doprinos globalnoj opskrbi cjepivom Sputnik V – jednom od najučinkovitijih cjepiva na tržištu“.

Podsjećamo: cjepivo Sputnik V do sada je registrirano u 53 zemlje svijeta i u tom se segmentu nalazi na trećem mjestu svih proizvedenih cjepiva protiv Covida-19 u svijetu.

 

Komentari

komentar

You may also like