Rusija i Indija su ugovor o kupnji S-400 sklopile u rubljima

Zanimljiva vijest stigla je danas iz daleke Havane. Sudjelujući u radu tamošnjeg foruma „Rusija-Latinska Amerika“, potpredsjednik ruske vlade Yuri Borisov izjavio je, kako je nedavnI ugovor o indijskoj kupnji ruskih protuzračnih sustava S-400 sklopljen u rubljima.

Prije toga je objavljeno kako Rusija sa svojim partnerima u vojno-tehničkoj sferi prelazi na naplatu u nacionalnim valutama umjesto u dolarima. To je posljedica američkih prijetnji sankcijama svim zemljama koje kupuju rusko naoružanje, a od početka ove godine sankcije se primjenjuju i na rusku državnu tvrtku za izvoz oružja „Rosoboroneksport“.

Podsjećamo: početkom listopada u New Delhiju je sklopljen ugovor između Rusije i Indije o isporuci sustava PZO S-400 „Triumf“ za iznos od 5,43 milijarde dolara, čime je Indija postala treći inozemni kupac tog ruskog oružja, poslje Kine i Turske. Nakon prethodnih snažnih prijetnji i negodovanja Washingtona zbog namjera New Delhija za kupnju S-400, nakon sklapanja ugovora stanje se relativno brzo primirilo i Indija za sada po tom pitanju ne snosi bilo kakve posljedice od eventualnih američkih protupoteza.

 

Komentari

komentar
0 komentara

You may also like