Rusija i Srbija potpisale ugovor o obnovi srpskih željeznica

Da današnji dolazak ruskog predsjednika Vladimira Putina u Srbiju neć biti samo političke, već i gospodarske prirode bilo je jasno već puno ranije. A upravo o tome svjedoči i slijedeća vijest:

Ruska državna željeznička tvrtka potpisala je ugovor sa srpskom državnom tvrtkom Infrastrukture železnica Srbije o rekonstrukciji srpskih željeznica za iznos od 230 milijuna eura, objavio je ured za odnose s javnošću srpske vlade. Taj je ugovor jedan od ukupno 21-og sporazuma koji će tijekom današnjeg dana biti potpisani između dviju država.

Predsjednik srpske državne željezničke tvrtke Zoran Mihajlović ovim je povodom izjavio kako je Srbija prethodne 4 godine sredstvima iz ruskog kredita osigurala projekt modernizacije željeznica za milijardu eura i obnovila 205 kilometara prometnica. Današnji ugovor omogućit će izgradnju Jedinstvenog dispečerskog središta za iznos od 127,4 milijuna eura, elektrifikaciju dionice pruge Stara Pazova-Novi Sad  za 91,9 milijuna eura i rekonstrukciju 210 kilometara pruge za Crnu Goru u iznosu 10,7 milijuna eura.

 

 Komentari

komentar

0 komentara

loading...

You may also like