Rusija i Turska dogovorile se o koordinaciji aktivnosti u Siriji

U subotu, 29. prosinca, u Moskvi su održani rusko-turski razgovori na razini ministarstava obrane i unutarnjih poslova.

Ruski šef diplomacije Sergey Lavrov nakon pregovora je izjavio kako su Moskva i Ankara postigle razumjevanje o koordinaciji između vojnih predstavnika dviju zemalja u Siriji nakon povlačenja američkog vojnog kontingenta iz te zemlje, i potvrdile uvažavanje sirijske teritorijalne cjelovitosti.

Lavrov je kazao kako su „vrlo koristan sastanak“ održali i ministri obrane dviju zemalja, kao i šefovi ruskih i turskih tajnih službi. Pri tom je izjvio kako su Rusija i Turska, uz sudjelovanje iranskih kolega, učinili sve što su obećali u svezi formiranja ustavotvorne komisije, koja mora početi s radom u Ženevi, i podsjetio, kako je to učinjeno uz njihovo posredništvo između sirijske vlade i oporbe.

Podsjećamo: danas su u Moskvi, u ruskom Ministarstvu obrane održani rusko-turski pregovori o Siriji, na kojima je s ruske strane sudjelovao ministar obrane Sergey Shoygu, šef vanjske obavještajne službe Sergey Narishkin i zapovjednik Glavnog stožera vojske Valery Gerasimov. U turskoj delegaciji sudjelovali su ministar obrane Hulusi Akar, ministar unutarnjih poslova Mevlut Cavushoglu, službeni predstavnik predsjednika Erdogana Ibrahim Kalin i direktor nacionalne obavještajne službe (MIT) Hakan Fidan.

Komentari

komentar





0 komentara

You may also like