Rusija i Ukrajina formirale radnu grupu za humanitarne koridore

Rusija i Ukrajina u petak su osnovale radnu grupu za uspostavu humanitarnih koridora u ratnoj zoni, izjavio je član ukrajinskog pregovaračkog tima Mihail Podoljak, a u petak javlja turska agencija Anadolu.

Na konferenciji za novinare u Brestu, u Bjelorusiji, Podoljak je kazao da će posrednik po tom pitanju biti Međunarodni Crveni križ, jer Ukrajina ne vjeruje ruskoj strani.

Podoljak je naglasio da su pozicije Ruske Federacije i Ukrajine tvrde, zbog čega će pregovori biti teški, ali će se nastaviti. Prema njegovim riječima treći krug pregovora mogao bi biti održan u subotu ili nedjelju, a strane će razgovarati o razmjeni ratnih zarobljenika.

Pregovori su pokušaj da se završi sukob Rusije i Ukrajine. Strane su se u drugom krugu mirovnih pregovora održanom u četvrtak dogovorile o uspostavi humanitarnih koridora za evakuaciju civila i za isporuku hrane i lijekova, navodi turska državna agencija.

Prema podacima Agencije za izbjeglice UN-a najmanje 1,2 milijuna ljudi pobjeglo je iz Ukrajine u susjedne zemlje, zaključuje Anadolu.

 





Komentari

komentar

You may also like