Rusija i Ukrajina izvještavaju o borbama u regiji Donjeck

Ruski vojnici nastavljaju s napadom na ukrajinske snage ukopane duž bojišnice u regiji Donjecka na istoku zemlje, dok su projektili jučer pogodili grad Dnjipro, priopćilo je ministarstvo obrane u Moskvi.

Ministarstvo je navelo da su gradovi Verhnokamjansk, Andrivka i Vodjane napadnuti iz zraka. Izvješća se poklapaju sa sličnim izjavama ukrajinskog glavnog stožera, koje se odnose na značajnu koncentraciju ruskih trupa duž fronte na tom području.

Ranije u utorak, četiri ruske rakete pogodile su središnji ukrajinski grad Dnjipro, prema regionalnim dužnosnicima. Nema izvješća o žrtvama. Proizvodni pogoni “privatne tvrtke” teško su oštećeni u napadu, napisao je guverner regije Dnjepropetrovska Valentin Rezničenko na Telegramu. Grad Nikopolj, koji se nalazi južnije na rijeci Dnjepar, također je granatiran, prema guverneru.

Napadi su uslijedili dok se Ukrajina još uvijek oporavlja od intenzivnog ruskog granatiranja diljem zemlje prošlog tjedna, uglavnom usmjerenog na ukrajinsku energetsku infrastrukturu. Prema ukrajinskoj strani, Rusija je jučer granatirala i brojne objekte civilne infrastrukture u Ukrajini. Vojska je zabilježila 26 zračnih napada i jedan raketni napad, navodi se u priopćenju vojnog vrha u Kijevu.

Komentari

komentar

You may also like