Rusija Indiji dostavila tržišnu ponudu za opskrbu lovcima MiG-29

Početkom ove godine indijski medij Times of India izvijestio je kako Indija namjerava kupiti 21 laki lovac MiG-29 i 12 lovaca Su-30MKI (naslovna foto) iz Rusije i da bi kupnja pilot serije MiG-29 povećala broj ovih lovaca u indijskom zrakoplovstvu na 59.

U srijedu, 21. srpnja, medij Eadaily objavio je kako je Rusija Indiji predala tržišnu ponudu za isporuku 21 lovca MiG-29, o čemu je danas izvijestio Valerij Reshetnikov, tajnik ruske Federalne službe za vojno-tehničku suradnju (FSMTC) na međunarodnom Moskovskom zrakoplovnom salonu MAKS-2021, kazavši kako Indija sada taj prijedlog razmatra.

Rusija i Indija tradicionalno, još od doba SSSR-a održavaju visku razinu vojne suradnje, a Indija je i najveći kupac ruskog naoružanja uopće. Posljednjih godina taj se pokazatelj postupno smanjuje i na indijsko vojno tržište sve više pristiže suvremeno oružje zapadne proizvodnje, kao i ono Izraelsko. Alio bez obzira na to suradnja Moskve i New Delhija u sferi isporuka naoružanja i dalje je vrlo intenzivna. Osim toga Indija bi trebala polučiti i ruske protuzračne sustave S-400 Triumf (prije nje nabavila su ih Kina i Turska) zbog čega je New Delhi pod snažnim pritiskom Washingtona.

Komentari

komentar

You may also like