Rusija iz zraka napala ukrajinsku vojnu bazu, 25 km od poljske granice

Rusija je pokrenula zračni napad na ukrajinsku vojnu bazu Javoriv na zapadu zemlje u blizini poljske granice, rekli su u nedjelju lokalni dužnosnici, u, kako se čini, najzapadnijem napadu u ratu, prenijela je britanska agencija Reuters.

“Okupatori su pokrenuli zračni napad na Međunarodni centar za održavanje mira i sigurnosti. Prema preliminarnim podacima, ispalili su osam projektila”, navodi se u priopćenju regionalne vojne uprave Lavova.

Napad je izveden na vojnu jedinicu u tom objektu, prenijela je novinska agencija Interfax Ukrajina Anton Mironoviča, glasnogovornik Akademije kopnenih snaga ukrajinskih oružanih snaga.

“Prema preliminarnim podacima nema mrtvih, ali se razjašnjavaju informacije o ozlijeđenim i ranjenima”, dodao je Mironovič.

Vojno učilište, najveće u zapadnom dijelu zemlje i tradicionalno mjesto zajedničkih vježbi s NATO-om, nalazi se manje od 25 km od poljske granice.

Gradonačelnik drugog grada na zapadu Ukrajine, Ivano-Frankivska, rekao je da su ruske snage također nastavile gađati njegovu zračnu luku u nedjelju.





Prema preliminarnim izvješćima, nije bilo žrtava.

Grad Lavov, na zapadu Ukrajine, u nedjelju je potreslo nekoliko eksplozija, prenijela je njemačka novinska agencija dpa.

Lavov, oko 70 kilometara od poljske granice, pogođen je s nekoliko raketa, javljaju lokalni mediji.





“Čulo se više eksplozija u Lavovu i Hersonu i izvješća su da je Lavov pod ruskim raketnim napadima”, objavio je internetski portal vijesti Kyiv Independent.

Eksplozije su se mogle čuti u Poljskoj, rekao je reporter dpa iz Przemysla.

Komentari

komentar

You may also like