Rusija objavila da je počela evakuacija ranjenih ukrajinskih vojnika iz tvornice Azovstal

Rusko ministarstvo obrane priopćilo je kako je u ponedjeljak postignut dogovor o evakuaciji ranjenih ukrajinskih vojnika iz čeličane Azovstal te da je za tu svrhu otvoren humanitarni koridor, izvještava Tass.

“Kao rezultat razgovora s predstavnicima ukrajinskih postrojbi koje su blokirane u čeličani Azovstal u Mariupolju, 16. svibnja je postignut dogovor o evakuaciji ranjenih”, priopćilo je ministarstvo. Rečeno je da je trenutno uveden prekid vatre u području elektrane i otvoren je humanitarni koridor kroz koji se ranjeni ukrajinski vojnici odvoze u medicinsku ustanovu u Novoazovsku u Narodnoj Republici Donjeck kako bi im pružili svu potrebnu pomoć. .

Zamjenik šefa Narodne milicije DPR-a Eduard Basurin ranije je u ponedjeljak odbio komentirati izvješća da je 10 ljudi izašlo iz tvornice Azovstal, gdje su zatvorene ukrajinske snage, i predalo se.

Putin je 21. travnja na sastanku s ministrom obrane Sergejem Šojguom izjavio da bi bilo nerazumno jurišati na Azovstal i prekinuo operaciju, dajući naredbu vojsci da blokira industrijsku zonu tako da “ni muha ne može proći”. Šojgu je 4. svibnja objavio da su preostale ukrajinske vojne jedinice sigurno blokirane u tvornici Azovstal i da ruske oružane snage nastavljaju napore da ih uvjere da polože oružje i puste civile. Dmitrij Peskov u srijedu je kazao da ruske trupe ne pokušavaju upasti u elektranu, već sprječavaju militante koji se tamo skrivaju da dođu do vatrenih položaja.

Putin: „Ne ulazite u katakombe! Blokirajte Azovstal da ni muha ne može proći“





Komentari

komentar

You may also like