Rusija oštro osudila američke napade na istoku Sirije

Rusija najoštrije osuđuje američke zračne napade izvršene u noći 26. veljače na prostoru sirijsko-iračke granice, izjavila je u petak, 26. veljače, glasnogovornica ruskog Ministarstva vanjskih poslova Maria Zaharova – čiju izjavu prenose ruski mediji.

“Najoštrije osuđujemo takve postupke. Pozivamo na bezuvjetno poštivanje suvereniteta i teritorijalne cjelovitosti Sirije. Ponovno potvrđujemo odbijanje bilo kakvih pokušaja pretvaranja sirijskog teritorija u arenu za svođenje geopolitičkih računa”, izjavila je Zaharova.

Podsjećamo: danas smo izvijestili o američkom napadu na proiranske postrojbe na istoku Sirije, uz granicu s Irakom (vidi poveznicu ispod teksta). Prema dosadašnjim podacima, u njima je poginulo najmanje 17 pripadnika proiranskih milicija koje su se borile na strani sirijske vojske tj. vlade u Damasku. Napad je naredio američki predsjednik Joe Biden na inicijativu svog ministra obrane Lloyda Austina, a radi se, zapravo, o američkom protuodgovoru na nedavne napade proiranskih šijitskih skupina u Iraku na američke ciljeve u toj zemlji.

SAD napad na Siriju kao jasna poruka Iranu

 





Komentari

komentar

You may also like