Rusija raketom “Kalibr” iz Crnog mora uništila skladište na zapadu Ukrajine s velikim brojem protutenkovskog oružja

Ruska vojska je izvela raketni napad na grad Čortkiv na zapadu Ukrajine u kojem je djelomično uništen vojni objekt i ozlijeđene 22 osobe, prenosi BBC.

Sada, rusko ministarstvo obrane kaže da je tijekom napada uništilo “veliko skladište protutenkovskih raketnih sustava, prijenosnih sustava protuzračne obrane i granata koje su kijevskom režimu dale Sjedinjene Države i europske zemlje”, prenosi Interfax. Skladište je uništeno raketama Kalibr. Ruske snage su također oborile tri ukrajinska borbena zrakoplova SU-25 u blizini Donjecka i Harkova u istočnoj Ukrajini, prema ruskom ministarstvu obrane.

Ukrajinski predstavnik Volodimir Truš rekao je da su četiri projektila sinoć pogodila grad, oštetivši i četiri stambene zgrade. Tamo nema smrtnih slučajeva, ali 22 osobe su prevezene u bolnicu s ozljedama, uključujući 12-godišnje dijete. Dodao je da su projektili ispaljeni s ratnog broda u Crnom moru. Domet zadnje verzije rakete Kalibr, 3M14T, koju koristi ruska mornarica je oko 2500 km. Za vrijeme početnog napada na Ukrajinu, na mete diljem države je ispaljeno oko 30 tih raketa.

Komentari

komentar

You may also like