Putin

Rusija se priprema za atomski rat: Putin, o izgradnji novog centra za upravljanje atomskim oružjem

Ruski predsjednik Vladimir Putin maloprije je izvijestio o izgradnji novog centra za upravljanje ruskim strateškim nuklearnim snagama.

„Važno je da sva oprema, tehnika, komunikacije sustava upravljanja nuklearnim snagama i dalje budu suvremeni, jednostavni i perspektivni, kao automatska puška Kalašnjikov. Važno je da se planski obnove, a da u njihovom temelju budu napredne domaće tehnologije i inžinjerska rješenja“, kazao je ruski čelnik na sastanku s vrhom Ministarstva obrane, saveznih tijela i vojno-industrijskog kompleksa.

Prema Putinovim riječima, središte će posjedovati „praktički potpunu“ zaštitu i mora biti dugovječno. To se svojstvo, naglasio je Putin, mora očuvati čak i u uvjetima nanošenja nuklearnog udara sa strane protivnika. Kazao je kako se, bez obzira koliko ti sustavi danas bili suvremeni, „ne smije stajati na mjestu“ i da „treba misliti što će biti sutra i prekosutra“.

Ruski predsjednik je već ranije izjavio kako Rusija nastavlja razvijati svoje atomsko oružje s obzirom na sve postojeće globalne vojno-političke rizike. Također je kazao kako je modernizacija naoružanja iz strateških nuklearnih snaga već izvršena do razine od 82 posto.

 

 





 

Komentari

komentar





You may also like