Rusija tvrdi da je nanijela teške gubitke ukrajinskim snagama

Ruske oružane snage upotrijebile su rakete Iskander kako bi uništile oružje koje su SAD i Europska unija isporučile ukrajinskim oružanim snagama i eliminirale trupe ukrajinske 58. mehanizirane pješadijske brigade u regiji Harkov, izjavio je u subotu glasnogovornik ruskog ministarstva obrane general-bojnik Igor Konašenkov, izvještava TASS.

“Velika koncentracija naoružanja i borbene opreme dostavljene iz SAD-a i zapadnih zemalja, kao i vojno osoblje 58. mehanizirane pješačke brigade Oružanih snaga Ukrajine eliminirano je operativno-taktičkim raketnim sustavima Iskander u blizini željezničkih kolodvora Krasnograd i Karlovka u regiji Harkov”, rekao je Konašenkov.

Ruske zračno-svemirske snage

Ruski zrakoplovi oborili su bombarder Su-24, borbeni avion Su-27, tri helikoptera Mi-8 s padobrancima i dvije bespilotne letjelice Bayraktar-TB2 ukrajinskih oružanih snaga u blizini Zmijskog otoka, rekao je Konašenkov. “Uništen je i ukrajinski oklopni jurišni čamac Stanislav”, dodao je. Ruske zračno-svemirske snage upotrijebile su precizne projektile da pogode 42 područja gomilanja neprijateljske ljudske snage i dva skladišta streljiva, izjavio je general-bojnik. “Četrdeset i dva područja koncentracije ljudstva i ukrajinske borbene opreme u blizini Volčejarovke u Luganskoj Narodnoj Republici (LPR), kao i dva skladišta streljiva u blizini Severska u Narodnoj Republici Donjeck (DPR) pogođena su visokopreciznim raketama ruskih zračno-svemirskih snaga”, naveo je Konašenkov.

Ruske raketne, topničke trupe

Raketne postrojbe i topništvo ruskih kopnenih snaga u posljednja 24 sata pogodile su 276 ciljeva ukrajinskih oružanih snaga tijekom specijalne operacije, kazao je Konašenkov. “Raketno-topničke postrojbe pogodile su 31 zapovjednu točku i 245 uporišta područja nakupljanja ljudstva i borbene opreme Oružanih snaga Ukrajine”, rekao je.





Oružane snage Rusije upotrijebile su precizno oružje za uništavanje zrakoplovne opreme koja pripada ukrajinskim oružanim snagama, uključujući bespilotne letjelice i zrakoplovno naoružanje, rekao je glasnogovornik ruskog ministarstva obrane. “Zrakoplovna oprema koja pripada ukrajinskom ratnom zrakoplovstvu, uključujući bespilotne letjelice i zrakoplovno naoružanje, eliminirana je visoko preciznim oružjem zrak-zemlja i more-zemlja velikog dometa na vojnim aerodromima u Artsizu, Odesi i Voznesensku“, zaključio je Konašenkov.

Rusko ministarstvo obrane objavilo je u nedjelju da je raketama tijekom noći uništilo brod ukrajinske mornarice u blizini Odese., izvještava Reuters. Ministarstvo je priopćilo da su njegove rakete pogodile korvetu ‘Projekt 1241’, klasu sovjetskih raketnih korveta koju NATO zove Tarantul. Ruska protuzračna obrana tijekom noći je oborila dva ukrajinska bombardera SU-24 i helikopter Mi-24 iznad Zmijskog otoka u Crnom moru, navodi se u priopćenju ministarstva. Prema ruskom ministarstvu, u posljednja 24 sata uništena su ukupno četiri ukrajinska ratna zrakoplova, četiri helikoptera i jurišni čamac. Reuters nije mogao neovisno provjeriti tvrdnje.

Sveukupno su od početka specijalne vojne operacije uništeni sljedeći ciljevi: 154 zrakoplova, 115 helikoptera, 764 bespilotnih letjelica, 296 raketnih sustava zemlja-zrak, 2 902 tenka i drugih borbenih oklopnih vozila, 333 višestruke rakete. sustava, 1 378 topova i minobacača poljskog topništva i 2 728 specijalnih vojnih motornih vozila”, ustvrdio je glasnogovornik.





 

Komentari

komentar

You may also like