Rusija tvrdi da je oborila dva ukrajinska borbena zrakoplova

Ruski sustav protuzračne obrane srušio je sinoć dva ukrajinska borbena zrakoplova, priopćilo je u petak Ministarstvo obrane zemlje, izvještava TASS.

Jedan Su-25 i jedan MiG-29, te četiri balističke rakete Točka-U i 13 bespilotnih letjelica oboreni su sinoć, rekao je glasnogovornik ministarstva Igor Konašenkov na konferenciji za novinare u Moskvi.

U međuvremenu su zračno-svemirske snage visokopreciznim projektilima uništile veliko skladište streljiva, raketni sustav Točka-U i deset uporišta ukrajinske vojske, dodao je glasnogovornik.

Avijacija je pogodila 24 objekta u vojnoj infrastrukturi Ukrajine, uključujući 18 područja koncentracije ljudstva i vojne opreme, topničku bateriju na vatrenim položajima, kao i dva skladišta raketnog i topničkog oružja, rekao je.

Raketne strateške snage uništile su lanser sustava protuzračne obrane S-300 i pet područja koncentracije ljudstva i vojne opreme, dok je topništvo pogodilo šest zapovjednih mjesta, tri skladišta streljiva, 187 uporišta, područja koncentracije ljudstva i vojnu opremu, kao i 26 ukrajinskih artiljerijskih baterija, istaknuo je.

“Ukupno je, od početka specijalne vojne operacije, uništen 151 zrakoplov, 112 helikoptera, 742 bespilotne letjelice, 290 protuzračnih raketnih sustava, 2 854 tenka i drugih oklopnih borbenih vozila, 329 višecjevnih raketnih bacača, 1 338 poljskih (zemaljskih op.a.) topova i minobacača, kao i 2 683 jedinice specijalnih vojnih vozila”, rekao je.
Više od 5,7 milijuna ljudi pobjeglo je iz Ukrajine, prema procjenama UN-a, dok je od veljače i početka rata 3 280 civila ubijeno i 3 451 ozlijeđeno, ali smatra se da su stvarne brojke mnogo veće.

Komentari

komentar

You may also like