Rusija tvrdi da je u Ukrajini uništila dvije američke mobilne radarske stanice za otkrivanje topništva

Ruske snage uništile su dva protutopnička radara američke proizvodnje u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici tijekom proteklog dana u “specijalnoj vojnoj operaciji”, izvijestio je u danas glasnogovornik ruskog Ministarstva obrane, general-pukovnik Igor Konašenkov.

“U protutopničkom ratovanju uništene su dvije radarske stanice za otkrivanje topništva američke proizvodnje: AN/TPQ-37 u blizini mjesta Karmazinovka u Luganskoj Narodnoj Republici i AN/TPQ-50 u blizini naselja Avdijivka u Narodnoj Republici Donjeck”, rekao je glasnogovornik. Riječ je o mobilnim radarskim stanicama.

Ruske snage uništile su također višecijevni raketni sustav GRAD i haubicu 2A36 Giatsint-B u protutopničkoj borbi u Narodnoj Republici Donjeck, kao i haubica D-30 kod Antonovke izvijestio je Konašenkov. Osim toga, ruske snage uništile su ukrajinsku haubicu 2A65 Msta-B i samohodnu haubicu 2S3 Akacija u područjima u blizini naselja Zalizničnoje i Orehovo u Zaporoškoj oblasti. Također su uništili samohodnu haubicu 2S1 Gvozdika u blizini mjesta Inženernoje u Hersonskoj oblasti, dodao je general.

Komentari

komentar

You may also like