Rusija tvrdi da je uništila 2911 ukrajinskih vojnih objekata i zauzela dio Mariupolja

Ruske snage uništile su do sada 2911 ukrajinskih vojnih infrastrukturnih objekata, rekao je danas glasnogovornik ruskog ministarstva obrane Igor Konašenkov, prenosi ruski Interfax.

Također je rekao da je ruska vojska preuzela kontrolu nad nizom četvrti u opkoljenom južnom ukrajinskom gradu Mariupolju. Reuters nije još uspio potvrditi te tvrdnje. Tri osobe, uključujući dijete, poginule su u srijedu u ruskom bombardiranju pedijatrijske bolnice u Mariupolju, objavila je danas gradska uprava tog lučkog grada. U prethodnom izvješću koje su lokalne ukrajinske vlasti objavile dan ranije navodi se da je ozlijeđeno 17 osoba. Kremlj je na pitanje o tom napadu kojeg su oštro osudili čelnici Zapada odgovorio da će provjeriti istinitost te tvrdnje sa svojom vojskom. Ranije su tvrdili da bolnicu koristi ukrajinska vojska u nemedicinske svrhe.

Iz Kijeva, pak, tvrde da Rusija namjerno sprječava evakuaciju civila iz Mariupolja jer nije uspjela osvojiti tu strateški važnu crnomorsku luku, rekao je danas savjetnik ukrajinskog predsjednika Oleksij Arestovič. Humanitarni konvoj koji pokušava stići do opkoljenog ukrajinskog grada Mariupolja u četvrtak morao se okrenuti zbog borbi koje traju, objavila je potpredsjednica ukrajinske vlade Irina Vereščuk dok gradsko vijeće izvještava o novom ruskom granatiranju. “Bombe pogađaju kuće”, napisalo je vijeće na društvenim mrežama.

Komentari

komentar

You may also like