Rusija tvrdi da je uništila 6 ukrajinskih uporišta, streljivo za HIMARS i plaćenike iz Legije stranaca

Ruske snage uništile su šest zapovjednih mjesta ukrajinskih trupa u regijama Herson i Harkov, kao i u Narodnoj Republici Donjeck, rekao je danas glasnogovornik ruskog Ministarstva obrane Igor Konašenkov.

“Uništeno je šest zapovjednih mjesta neprijatelja u području naselja Sadovoje, Dudčani, Zolotaja Balka u regiji Herson, jedna pozicija u mjestu Jampol u Donjecku kao i pozicija kod Kislovke u regiji Harkov”. Konašenkov tvrdi da su uništene i 62 artiljerijske jedinice u zadnja 24 sata.

Ruske oružane snage osujetile su pokušaje ukrajinskih trupa u području Krasnog Limana u Lugansku gdje su Ukrajinci napali s dvije satnije, rekao je Konašenkov. “U području Krasnog Limana, preventivnom vatrom u području naselja Stelmahovka i Ploščanka osujećeni su pokušaji ukrajinskih oružanih snaga da s dvije taktičke satnije napadnu naselja”, rekao je Konašenkov.

Prema riječima glasnogovornika, ukrajinska strana također je neuspješno pokušavala učvrstiti uporišta u blizini Ploščanke i Červonopopovke. “Kao rezultat topničke vatre, jedinice ukrajinske vojske su raspršene i odbačene na početne položaje”, dodao je. Prema Konašenkovu, više od 50 ukrajinskih vojnika je ubijeno ili ranjeno. “Uništena su tri borbena oklopna vozila i četiri specijalna vojna automobila”, dodao je.

Ruske trupe su, navodno, zaustavile pokušaj ukrajinskih snaga da napadnu naselje Novoselovskoje u tzv. Luganskoj Narodnoj Republici, eliminirajući do 30 neprijateljskih vojnika, rekao je glasnogovornik ruskog ministarstva obrane. “U području Kupjanska topnička vatra na područja koncentracije ljudstva ukrajinske vojske osujetila je neprijateljski napad prema naselju Novoselovskoje”, rekao je Konašenkov, dodajući da je tu eliminirano do 30 ukrajinskih vojnika i da su uništena dva kamioneta.

Ruske trupe uništile su četiri skladišta streljiva u regiji Zaporožje, rekao je Konašenkov. “Četiri skladišta raketno-topničkog naoružanja ukrajinske grupe snaga ‘Zaporožje’ uništena su u području naselja Razumovka, rekao je. Također, na području grada Dnjepropetrovska uništeno je skladište streljiva s više od 100 projektila za višecijevne raketne bacače HIMARS”, dodao je Konašenkov.





Sve protunapade ukrajinske vojske u smjeru Donjecka odbile su ruske trupe, rekao je glasnogovornik Ministarstva obrane. “Na području Donjecka protunapadi ukrajinskih oružanih snaga u područjima naselja Soledar, Opitnoje, Kurdjumovka i Majorsk odbijeni su kao rezultat vatre i odlučne akcije ruskih trupa. Do 70 ukrajinskih vojnika, dva tenka i dva oklopna vozila uništena su”, rekao je Konašenkov. Osim toga, ruske snage izvršile su vrlo precizan napad na Legiju stranaca u Donjeckoj regiji eliminirajući do 100 plaćenika, dodao je glasnogovornik.

Komentari

komentar





You may also like