Rusija tvrdi da je uništila ukrajinsku protuzračnu obranu; traju hakerski napadi

Rusko ministarstvo obrane priopćilo je da je uništilo vojnu infrastrukturu u ukrajinskim zrakoplovnim bazama i desetkovalo ukrajinsku protuzračnu obranu, izvijestila je ruska agencija Interfax, a Ukrajina je izvijestila da je pod stalnim kibernetičkim napadima iz Rusije.

Protuzračna obrana ukrajinskih oružanih snaga je potisnuta, citirala je novinska agencija ministarstvo. Vojna infrastruktura zrakoplovnih baza ukrajinskih oružanih snaga stavljena je van pogona.

Rusko ministarstvo opovrgnulo je izvješća da je jedan od njegovih zrakoplova oboren iznad Ukrajine. Medijima kruže dvije verzije o uništavanju ruskih zrakoplova: jedna verzija je da je srušen jedan zrakoplov, dok je prema drugim navodima Ukrajina srušila pet ruskih aviona i jedan helikopter iznad Luganske regije. Informacije u stranim medijima o navodnom oborenom ruskom zrakoplovu nisu istinite, tvrde iz Moskve. Također, iz Rusije tvrde da granična policija Ukrajine nije pružila nikakav otpor.

Ukrajina kaže da su ruska vojna vozila ušla u zemlju na više lokacija, uključujući iz Bjelorusije na sjeveru i Krima na jugu. Drugi prijelazi su se dogodili na istoku, u regiji Harkiv i Lugansk. Prema ukrajinskoj graničnoj službi, Rusija je otvorila vatru iz topništva prije nego što je poslala vojna vozila, prenosi BBC. Također, BBC-jev dopisnik tvrdi da su se čule eksplozije i pucnjevi blizu glavnog kijevskog aerodroma. Prema ukrajinskim izvorima, od četvrtka su izložena stalnim kibernetičkim napadima iz Rusije.

Komentari

komentar





You may also like