Rusija tvrdi da je uništila velike pošiljke zapadnog oružja Ukrajini

Rusija je u srijedu uništila velike pošiljke zapadnog oružja u ukrajinskoj regiji Zaporožje, tvrdi rusko Ministarstvo obrane, a prenosi TASS.

“Visoko precizni projektili dugog dometa Kalibr uništili su hangare s velikom količinom stranog oružja i streljiva, koje su američke i europske zemlje isporučile ukrajinskim vojnicima na teritoriju tvornice aluminija u Zaporožju”, rekao je glasnogovornik ministarstva Igor Konašenkov na konferenciji za novinare u Moskvi.

U međuvremenu, zračne su snage sinoć pogodile 59 objekata ukrajinske vojne infrastrukture, uključujući 50 područja koncentracije ljudstva i ukrajinske vojne opreme, četiri skladišta s oružjem i streljivom te sustav protuzračne obrane Buk-M1, dodao je Konašenkov.

U napadima je neutralizirano preko 120 ‘nacionalista’, a uništeno je 35 oklopnih vozila i automobila, rekao je.

Strateške raketne snage pogodile su 572 mjesta, uključujući 432 područja koncentracije ljudstva i vojne opreme, 67 topničkih položaja, dva položaja višecijevnih raketnih bacača i sedam skladišta streljiva, nastavio je glasnogovornik. Sustavi protuzračne obrane također su oborili 18 bespilotnih letjelica i projektil Točka-U, rekao je.

“Ukupno je, od početka specijalne vojne operacije, uništen 141 zrakoplov, 110 helikoptera, 607 bespilotnih letjelica, 273 sustava protuzračne obrane, 2.596 tenkova i drugih oklopnih borbenih vozila, 296 višecijevnih raketnih bacača, 1.134 poljskog topništva i minobacača te 2.413 jedinica specijalnih vojnih vozila”, rekao je.
Najmanje 2.729 civila je ubijeno, a 3.111 ranjeno u Ukrajini od početka rata 24. veljače, prema procjenama UN-a. Strahuje se da su prave brojke mnogo veće.

Komentari

komentar

You may also like