Rusija: Zapad potiče Kijev da napada Rusiju oružjem NATO-a

Zapadne zemlje otvoreno pozivaju Ukrajinu da napadne ruski teritorij koristeći oružje koje isporučuju Kijevu, rekla je glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Maria Zakharova na konferenciji za medije u četvrtak, prenosi TASS.

“Već smo neki dan komentirali izjave zamjenika britanskog ministra obrane [Jamesa] Heappeya o odobravanju ukrajinskih udara na ruske vojne ciljeve”, rekla je, “Drugim riječima, Zapad otvoreno poziva Kijev da napadne Rusiju, čak i uz oružje primljeno od zemalja NATO-a“.

Prema Zakharovoj, Kijev je ovo uzeo kao vodič za djelovanje: tijekom proteklih nekoliko tjedana ukrajinske oružane snage granatirale su ruske pogranične teritorije, što je rezultiralo žrtvama i razaranjima.

“Dodatni dokazi da režim [ukrajinskog predsjednika Vladimira] Zelenskog nije neovisan u svojim odlukama i da je potpuno ovisan o vanjskim rukovateljima”, istaknula je predstavnica ruskog ministarstva vanjskih poslova.

Uz to, naglasila je da takva kriminalna aktivnost ukrajinske vojske protiv ruskog teritorija ne može ostati bez odgovora. “Voljela bih da Kijev i zapadne prijestolnice ozbiljno shvate izjave Ministarstva obrane naše zemlje da će daljnje ukrajinske provokacije i gađanje ruskih ciljeva definitivno dovesti do oštrog odgovora Rusije”, upozorila je Zakharova.

 
Britanski ministar obrane: Legitimno je da Ukrajina koristi naše oružje za mete na teritoriju Rusije

Komentari

komentar

You may also like