Rusija započela zračno-morsku vojnu vježbu u Sredozemnom moru

Danas je rusko ministarstvo obrane najavilo da su započeli s kombiniranim zračnim i morskim vojnim vježbama u istočnom Sredozemnom moru, prenosi TASS.

“Kao dio vježbe, dvoje MiG-31K aviona koji mogu ponijeti najnovije Kinzhal ultrazvučne projektile te Il-38 protupodmornički avioni su krenuli prema Mediteranu iz Rusije i ruske vojne baze Khmeimim u Siriji.”- objavili su iz ruskog ministarstva.

Vježbe će uključivati i pet plovila: krstaricu Moskva, fregate Admiral Essen i Admiral Makarov te dvije podmornice iz klase Kilo, Stari Oskol i Rostov-on-Don.

Morskim snagama će se priključiti i već navedeni borbeni avioni MiG-31K, protupodmornički Il-38, bombarderi velikog dometa leta Tu-22M3 i Tu-142 koji ima protupodmorničku i izviđačku funkciju.

U sklopu vježbi bit će testirana oprema i vojska tijekom kompleksnih vremenskih uvjeta, uključujući i tijekom velikih vrućina za što su ovi dani idealni.

Nakon proširenja piste i modernizacije tehnologije u ruskoj zračnoj bazi Khmeimim, nove vrste zrakoplova mogu sudjelovati u operacijama na području Mediterana.





Valja se nadati da u Sredozemnom moru neće biti “gužve” kao prošlih dana u Crnom moru ,jer engleski nosač HMS Queen Elizabeth s borbenim zrakoplovima F-35 već plovi Sredozemnim morem.

 

Komentari

komentar





You may also like