Ruska delegacija stigla u Bjelorusiju na razgovore s ukrajinskom i čeka je do 15 h

U skladu s postignutim dogovorom, rusko izaslanstvo stiglo je u Bjelorusiju na pregovore s ukrajinskom stranom, izvijestila je televizija Rossiya 24 , prenoseći izjavu glasnogovornika ruskog predsjednika Dmitrija Peskova.

U ruskom izaslanstvu su predstavnici Ministarstva vanjskih poslova, Ministarstva obrane i drugih resora, uključujući i predsjedničku administraciju.

“Bit ćemo spremni početi ove pregovore u Gomelu (regija na jugoistoku Bjelorusije, koja graniči s Ukrajinom, op.GN.) “, rekao je Peskov, a njegove riječi citiraju RIA Novosti.

Rusko izaslanstvo čekat će odluku Kijeva o sastanku u Gomelu do 15 sati, priopćeno je nešto kasnije. Šef ruske delegacije i pomoćnik predsjednika Vladimir Medinski izjavio je: „… čekamo odgovor ukrajinske strane kao potvrdu vlastite odluke da odu na pregovore u Gomel. Čim je dobijemo, odmah krećemo tamo i sastajemo se s kolegama u pregovorima. Mi smo za mir. U slučaju odbijanja pregovora sva odgovornost za krvoproliće bit će na ukrajinskoj strani. Ali mi smo tu do 15 sati i čekamo odgovor ukrajinske strane.”.

Sinoć je predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski odbacio mogućnost sudjelovanja predstavnika Kijeva na sastanku u ovoj Bjelorusiji jer se ta zemlja koristila kao platforma za rusku invaziju na Ukrajinu, ali je ostavio otvorena vrata za pregovore na drugim mjestima, izvješćuje Al Arabija News.

“Varšava, Bratislava, Budimpešta, Istanbul, Baku. Sve smo ih predložili”, rekao je Zelenski u svom obraćanju objavljenom na internetu.





Istodobno, kako je navedeno u Kremlju, ukrajinska strana je odabrala bjeloruski Gomel kao platformu za pregovore.

Komentari

komentar





You may also like