Ruska obavještajna služba: “Odlučna podrška” završava “Odlučnim letom” iz Afganistana

Direktor ruske Vanjske obavještajne službe – SVR, Sergej Nariškin, koji jučer je, tijekom boravka u Bjelorusiji, gdje je s tamošnjom tajnom službom dogovorio zajedničko suprotstavljanje Zapadnim operacijama (vidi poveznicu), izjavio je kako se stanje u Afganistanu pogoršava, što dovodi do zaoštravanja unutarnjeg sukoba.

“Pogledajte što se sada događa u Afganistanu. Nažalost, stanje u ovoj zemlji je ponižavajuće. To dovodi do pogoršanja unutarnjeg sukoba. Predviđamo da će se ovaj sukob razbuktati u bliskoj budućnosti”, kazao je Nariškin, čije riječi prenose ruski mediji.

Nariškin je naglasio da će se sukob u Afganistanu pogoršati “budući da propala američka operacija, koja se naziva “Odlučna podrška”, završava tako “odlučnim bijegom“.

Podsjećamo: u Afganistanu, prema brojnim medijima, raste utjecaj radikalnih islamističkih i terorističkih organizacija, prije svih talibanskog pokreta, ali i Al-Qaide. Paralelno s tim procesom nastavlja se i povlačenje američkih i NATO snaga, započeto početkom svibnja. Do sada je, prema navodima Pentagona, povučeno između 15 i 20 posto američkih vojnih efektiva.

Z. Meter: Američko uredno povlačenje iz Afganistana ili panični bijeg?
 

Komentari

komentar

You may also like