Ruska strana tvrdi da drži 90% Bahmuta i da Ukrajinci postavljaju zamke tijekom povlačenja

Ruske snage preuzele su kontrolu nad gotovo 90% grada Bahmuta, rekao je sinoć za TASS Jan Gagin, proruski savjetnik čelnika tzv. Narodne Republike Donjeck (DNR).

“Privatna vojna tvrtka Wagner kontrolira oko 90% Artjomovska i njezino napredovanje je neizbježno”, rekao je. Artjomovsk je ruski naziva za grad Bahmut.

Osnivač PMC-a Wagner Jevgenij Prigožin rekao je 11. travnja da ruske snage kontroliraju više od 80% grada, uključujući sve administrativne zgrade. Gagin je precizirao da su ukrajinske trupe postavljale zamke i dizale u zrak glavne infrastrukturne objekte prije nego što su napustile zapadnu periferiju grada.

“Ukrajinske oružane snage naveliko koriste taktiku spaljene zemlje. To je ono što su učinile u Volnovakhi i Mariupolju, a sada dižu u zrak i postavljaju mine na glavne infrastrukturne objekte u Artjomovsku prije nego što se povuku sa zapadnih rubova grada. Mjesni dom je jedna od zgrada koju su nedavno digli u zrak”, istaknuo je Gagin. Ranije je za TASS rekao da Ukrajina preraspoređuje trupe u Bahmutu, ali većina novih vojnika pogine dok se približava gradu. Bahmut, koji se nalazi u dijelu Donjecke Narodne Republike (DPR) koji je pod kontrolom Kijeva, važno je prometno čvorište u smislu ukrajinske vojne opskrbe. U tom području bjesne teške borbe.

Komentari

komentar





You may also like