Ruska vojna flotila prolazi kroz La Manche

Skupina brodova ruske ratne mornarice danas je ušla u kanal La Manche (ili Engleski kanal) koji odvaja UK i Francusku, izvještava TASS.

Brod predvodnik flotile je protupodmornički razarač iz sjeverne flote imena “Viceadmiral Kulakov”. Uz njega plove korveta “Gremyashchiy” iz pacifičke flote i minolovac “Vladimir Yemelyanov” iz crnomorske flote.

“Danas je skupina brodova i pomoćnih plovila predvođena velikim protupodmorničkim ratnim brodom sjeverne flote Viceadmiral Kulakovom prešla Doverska vrata i nastavljaju se kretati ka jugu u La Manche”, navodi se u priopćenju ruske ratne mornarice.

Iako je prolaz kroz La Mance od strane ratnih brodova rutinski događaj, UK vojska će zasigurno pomno pratiti tranzit uslijed sve većih napetosti između Rusije i UK i međunarodnog incidenta u Crnom moru koji je umalo doveo do vojnog sukoba.

Ruski ratni brodovi sudjelovali su na pomorskoj povorci Rusije krajem srpnja kod Sankt Peterburga. Posade brodova održat će niz vježbi koje imaju za cilj uvježbati međusobnu suradnju brodova različitih flota koji nemaju često prilike ploviti zajedno.

Komentari

komentar





You may also like