Ruska vojska napreduje u regiji Zaporožje

Ruska vojska u subotu je objavila da je osvojila teritorij u regiji Zaporožje u novoj ofenzivi na jugu Ukrajine. “U regiji Zaporižja, povoljnije linije i položaji zauzeti su u napadima jedinica Istočnog vojnog okruga”, objavio je glasnogovornik ruskog ministarstva obrane general Igor Konašenkov. U tim napadima ubijeno je 30 ukrajinskih vojnika te je eliminirano nekoliko vojnih vozila, ustvrdio je Konašenkov, prenosi ga RIA.

Također,”na donjeckoj fronti dragovoljci jurišnih timova uz vatrenu potporu operativno-taktičkog i vojnog zrakoplovstva, raketnih snaga i topništva Južnog vojnog okruga oslobodili su naselje Dvurečje u Donjeckoj Narodnoj Republici. Gubici Oružanih snaga Ukrajine u toj regiji iznose: 50 poginulih i ranjenih vojnika, dva borbena oklopna vozila, tri kamioneta, kao i dvije haubice D-20 i D-30″, rekao je. Konašenkov je također dodao da su ruski sustavi protuzračne obrane oborili helikopter Mi-8 ukrajinskih zračnih snaga u regiji Harkov.

Borbe su se intenzivirale između ukrajinske i ruske vojske u blizini grada Huapolja u regiji Zaporožje, rekao je Vladimir Rogov, predsjednik pokreta “Mi smo zajedno s Rusijom”. “Veselimo se dobrim vijestima”, tvrdi.  Rogov je za TASS rekao da ruske snage potiskuju položaje ukrajinske vojske duž linije kontakta u Zaporoškoj oblasti – kod Orehova, Huapolja i sela Kamenskoje. Prema riječima političara, ruske su snage proteklog dana napredovale sedam kilometara u području Zaporožja.

Ruski vojni blogeri također su izvijestili o ofenzivi na području grada Orehova i Huljapolja, smještenih jugoistočno od grada Zaporožje, tvrdeći da su ondje probijene prve ukrajinske linije. Blog Rjbar, smatran bliskim ruskom ministarstvu obrane, tvrdi da je u toj ofenzivi osvojeno nekoliko sela. Rusko ministarstvo to još nije službeno potvrdilo. Ukrajinski stožer u subotu ujutro govorio je samo o topničkim napadima na tom području, ne spomenuvši ruski napredak.

Komentari

komentar

You may also like