Ruska vojska tvrdi da je projektilima Kalibr uništila veliku pošiljku oružja sa Zapada

Rusko ministarstvo obrane danas je priopćilo da je njihova vojska uništila veliku pošiljku oružja iz zapada u Žitomiru u Ukrajini, zapadno od Kijeva, koristeći se raketama Kalibr.

Ministarstvo obrane kazalo je u priopćenju da je pogođena “velika količina oružja i vojne opreme dostavljene iz SAD-a i europskih zemalja” koja je bila namijenjena ukrajinskoj vojsci u istočnoj regiji Donbasu gdje se vode bitke, prenosi RIA. Također, tvrde da su ruske rakete pogodile skladišta goriva u blizini Odese na obali Crnoga mora i srušile dva ukrajinska aviona Su-25 te 14 dronova.

U posljednjem izvješću o ratu, a koji Rusija redovito naziva “posebnom vojnom operacijom”, ministarstvo obrane također je kazalo da je Rusija pogodila mnoga ukrajinska zapovjedna mjesta.

Zapad Ukrajinu opskrbljuje oružjem intenzivnije od 24. veljače kad je počela invazija, a ruska vojska nastoji ga presresti i uništiti oružje. Ruski ministar vanjskih poslova Lavrov je rekao kako će takve pošiljke biti smatrane “legitimnom metom”.Moskva tvrdi da SAD i njegovi saveznici slanjem oružja Kijevu te nametanjem drastičnih sankcija kojima teže uništiti rusku ekonomiju, izazivaju “rat preko posrednika”.

Komentari

komentar





You may also like