Ruske mirovne snage ušle u Nagorno Karabah

Postrojbe ruske vojne policije počele su s ophodnjama u zonama odgovornosti „Sjever“ i „Jug“ u Nagorno Karabahu, priopćio je danas novinarima glasnogovornik ruskog Ministarstva obrane general-bojnik Igor Konašenkov.

„Za izvršenje mirovnih zadaća, sprječavanja mogućih incidenata i osiguranja sigurnosti ruskih vojnika uspostavljen je neposredni komunikacijski kanal s glavnim stožerima vojski Azerbajdžana i Armenije“, izjavio je ruski general.

Vojnici su uz liniju razgraničenja uspostavili 12 nadzornih točaka, na kojima će se provoditi cjelodnevni nadzor. 9 od njih nalazi se u zoni „Jug“, 3 u zoni „Sjever“, a tijekom dana uspostavit će se još 5 nadzornih točaka.

Generl Konašenkov kazao je kako se prebacivanje ruskih vojnika iz mirovnog kontingenta u Karabah i dalje nastavlja i da je od početka operacije izvršeno 95 letova transportnih zrakoplova, a u posljednja 24 sata njih 22. Također je i dodao kako se dogovoreni prekid vatre poštiva na čitavoj liniji razdvajanja snaga, i da je u zoni grada Šuši (koji je u rukama azerbajdžanskih snaga) počela razmjena tijela poginulih.

Ruski vojnici raspoređuju se i uz liniju sukoba Lachinskog koridora, kroz koji prolazi jedina autocesta koja povezuje Nagorno Karabah s Armenijom.

 





 

 

 





 

Komentari

komentar

You may also like