Ruske snage evakuiraju dodatna područja u regiji Harkiva

Ruski vojnici koji okupiraju dijelove Ukrajine bili su primorani evakuirati dodatna područja Harkiva dok ukrajinske snage u protuofenzivi osvajaju teritorij, piše dpa.

Gradovi Izjum i Kupjansk bit će prvi evakuirani, rekao je ruskoj državnoj novinskoj agenciji Tass Vitalij Gantšev, čelnik vojne administracije koju su postavili Rusi. Grad Veliki Burluk također je pod paljbom, rekao je, dodavši da bi se civili toga područja također trebali skloniti na sigurno. Vojska u napredovanju cilja grad Kupjansk, strateški važnu rutu opskrbe za ruske snage zahvaljujući raskrižju nekoliko željezničkih linija i cesta ondje.

Glavni tajnik NATO saveza Jens Stoltenberg rekao je da ruski rat u Ukrajini ulazi u “kritičnu fazu” zahvaljujući protuofenzivi Kijeva. “Ukrajinske snage uspjele su zaustaviti ofenzivu Moskve u Donbasu, napasti iza ruskih linija i ponovno zauzeti teritorij”, rekao je tijekom konferencije za medije s američkim državnim tajnikom Antonyjem Blinkenom u petak. “Samo u nekoliko proteklih dana, vidjeli smo daljnji napredak i na jugu u Hersonu i na istoku u regiji Harkiv.”

Kineski veleposlanik: UN-ovo izvješće o Xinjiangu ‘zatvorilo vrata suradnje’

 

Komentari

komentar





You may also like