Ruske snage pokušavaju zaobići Mykolaiv nastojeći doći do Odese

Britansko ministarstvo obrane u nedjelju je izvijestilo da ruske snage koje napreduju s Krima i dalje pokušavaju zaobići Mykolaiv dok nastoje krenuti na zapad prema Odesi, dodajući kako su ruske snage postigle mali napredak u proteklom tjednu.

“Blokada ukrajinske obale vjerojatno će pogoršati humanitarnu situaciju u Ukrajini, sprječavajući da vitalne zalihe dođu do ukrajinskog stanovništva”, objavilo je ministarstvo u objavi na Twitteru, prenosi Reuters.

Nešto ranije britanski premijer Boris Johnson obećao je nastavak vojne potpore Ukrajini u telefonskom razgovoru s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim u nedjelju poslijepodne.

“Premijer je istaknuo daljnju predanost Ujedinjenog Kraljevstva radu s međunarodnim partnerima na koordinaciji potpore za jačanje samoobrane Ukrajine”, priopćeno je iz Downing Streeta.

Obojica čelnika naglasila su važnost sankcija u vršenju pritiska na ruskog čelnika Vladimira Putina i osudili su brutalne napade na nedužne civile nakon užasnih bombardiranja Mariupolja.

Komentari

komentar





You may also like