Ruske snage ušle su u industrijsku zonu Sjeverodonjecka

Ruske snage ušle su u industrijsku zonu teško opkoljenog ukrajinskog grada Sjeverodonjecka, rekao je u ponedjeljak guverner Luhanska Sergij Hajdaj, dok borbe bjesne u istočnoj Ukrajini, prenosi dpa.

Ruske snage jedino još nisu zauzele kemijsku tvornicu Azot u tom području, napisao je Hajdaj na Telegramu. Obližnja sela su meta neprestanih napada.

U tvornici Azot se skriva oko 300 civila, rekla je potpredsjednica ukrajinske vlade Irina Vereščuk, ali situacija se stalno mijenja. Vereščuk je dodala da će dužnosnici pokušati uspostaviti sigurnosni koridor za civile koji žele evakuaciju iz tvornice.

Ruska novinska agencija Interfax izvijestila je da je 20 ukrajinskih civila napustilo tvornicu u jučer, koristeći prolaz koji nije pod kontrolom ukrajinskih snaga. Predstavnik separatista Rodion Mirošnik rekao je da su civili na sigurnom i optužio Ukrajinu da je spriječila evakuaciju civila iz regije “stalnim granatiranjem”.Kijev je ranije priznao gubitak Metolkina, predgrađa Sjeverodonjecka.

U međuvremenu su snage odane Moskvi nastavile spašavanja na moru nakon što su ukrajinske snage obalne obrane projektilima napale plutajuće platforme za naftu u Crnom moru, rekao je čelnik Krima Sergej Aksenov. Na platformama je bilo više od 100 ljudi, prema posljednjim podacima. Spašeno ih je više od 90, najmanje troje je ozlijeđeno, a za sedmero se još traga, objavio je Aksenov na Telegramu.

Komentari

komentar
You may also like